fbpx
Street Photography - PhotoCoaching | By Anthony David
17217
page-template-default,page,page-id-17217,page-parent,nouveau-core-1.0.3,sfsi_actvite_theme_transparent,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
Street Photography

Street Photography

Το workshop δεν είναι ανοιχτό για εγγραφές αυτή τη στιγμή.

Αν θέλεις να μαθαίνεις νέα για τα webinars και τα workshops που είναι ενεργά καθώς και αν θέλεις να λαμβάνεις βοήθεια πάνω στη φωτογραφία και να ανήκεις σε μια από τις καλύτερες φωτογραφικές κοινότητες της Ελλάδας, γίνε μέλος στο Photo Coaching Community στο Facebook αφού κάνεις sign up εδώ:
https://photocoaching.gr/photo-coaching-community/

Πληροφορίες Συμμετοχής

Διάρκεια Εκπαίδευσης:

 

Ημέρες διεξαγωγής:

 

Έναρξη:

 

Ώρα έναρξης: 

 

Σημείο συνάντησης:

 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:

 

Λήξη καταθέσεων συμμετοχής:

 

Κόστος:

Περιγραφή της εκπαίδευσης

Φωτογραφία δρόμου. Η τέχνη της φωτογραφίας που χαρίζει αιωνιότητα σε μοναδικές καθημερινές στιγμές ανθρώπων. Χαρά, ενθουσιασμός, θλίψη, πόνος, έρωτας, διασκέδαση… Στο κυνήγι της αποφασιστικής στιγμής του κλικ, ο φωτογράφος μας βάζει στον κόσμο του όπως αυτός τον κατέγραψε εκείνη τη στιμή.

 

Η φωτογραφία δρόμου είναι από τα πιο εύκολα και τα πιο δύσκολα είδη φωτογραφίας ταυτόχρονα. Η ευκολία βρίσκεται στο ότι δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός, χρήση τεχνητού φωτισμού όπως είναι ένα εξωτερικό flash ή γνώσεις στησίματος του θέματος. Άλλωστε ο καθένας μας έχει πλέον μια εν δυνάμει φωτογραφική μηχανή στην τσέπη του που μπορεί να χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή η οποία ακούει στο όνομα κινητό τηλέφωνο. Η δυσκολία βρίσκεται στο ότι ο φωτογράφος καταγράφει καθημερινές αυθόρμητες στιγμές ανθρώπων χωρίς να γίνει αντιληπτός, ενώ παράλληλα πρέπει να προσέξει τη σύνθεση του κάδρου του, τον φωτισμό της σκηνής του και τη χρήση των στοιχείων του κάδρου τα οποία αν χρησιμοποιηθούν σωστά θα μπορούν να πουν μια ολόκληρη ιστορία με ένα μόνο κλικ! Φωτογραφία δρόμου δεν σημαίνει απαραίτητα φωτογραφία με ανθρώπους. Έτσι έχουμε και περιπτώσεις όπου μπορεί να έχουμε ένα κτήριο ή ένα όχημα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο το οποίο με τον κατάλληλο φωτισμό και την κατάλληλη τεχνική μπορεί να είναι εξίσου δυνατό όσο ένα έμβιο στοιχείο.

1η μέρα (webinar)

Ξεκινάμε λοιπόν την 1η ημέρα με το online σεμινάριο (webinar) που περιλαμβάνει παρουσίαση και ανάλυση του έργου 10 μεγάλων φωτογράφων του είδους. Μέσα από αυτό το μάθημα θα μάθετε τα εξής:

 

 • Αναγνώριση κατάλληλων σημείων για φωτογραφίες
 • Αναγνώριση ιδιοτήτων του φωτός
 • Εκμετάλλευση γεωμετρίας και φόρμας
 • Δημιουργική σύνθεση κάδρου
 • Δημιουργία σημείων ενδιαφερόντος μέσα στο κάδρο
 • Σωστή χρήση φόντου για ανάδειξη του κυρίως θέματος
 • 7 αρχές Gestalt που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία και τη σύνθεση του κάδρου
2η μέρα (σεμινάριο)

Τη 2η μέρα βγαίνουμε στο δρόμο και περπατάμε στο κέντρο της Αθήνας για να βρούμε ιδιαίτερες στιγμές, παιχνίδια με το φως και τη σκιά, κρυμμένους φωτογραφικούς θησαυρούς που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί, ιδιαίτερες γωνίες λήψης που μπορούν να αλλάξουν εντελώς ένα κατά τα άλλα αδιάφορο θέμα και φυσικά σε όλα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι ιστορία έχουν να μας πουν και πως μπορούμε εμείς να την αποδώσουμε φωτογραφικά με δικά μας “λόγια”.

 

Καθ’όλη τη διάρκεια του μαθήματος υπάρχει συνεχής έλεγχος και καθοδήγηση ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα πως να εφαμόζετε σωστά αυτά που μάθατε στο θεωρητικό εισαγωγικό μάθημα και να μπορέσετε να δημιουργήσετε εικόνες με το δικό σας στυλ που θα λένε τη δικιά σας ιστορία με το δικό σας τρόπο και τη δικιά σας ματιά.

3η μέρα (webinar-κριτική φωτογραφιών)

Την 3η μέρα έχουμε το τελευταίο online σεμινάριο (webinar) μέσω του οποίου εξετάζεται το φωτογραφικό υλικό του κάθε συμμετέχοντα και δίνονται στοχευμένες συμβουλές ώστε να κατανοήσετε καλύτερα και αυτά που είπαμε στη θεωρία αλλά και αυτά που κάνατε στην πράξη. Μέσα απο την κριτική των φωτογραφιών παίρνετε ένα πλούσιο μάθημα που σας ξεκαθαρίζει μέσω των δικών σας λήψεων και μέσω του δικού σας στυλ φωτογραφίας τι λειτουργεί και τι όχι. Μετά απο αυτό το μάθημα έχετε αποκτήσει τις πιο γερές βάσεις για να βγείτε μόνοι σας πάλι στο δρόμο και να αναζητήσετε το επόμενο μαγικό κλικ, την επόμενη αποφασιστική στιγμή και την επόμενη μοναδική ιστορία!

Μέσα σε 3 ημέρες θα μάθετε πως να αναγνωρίζετε τα κατάλληλα σημεία για φωτογραφίες, πως να παρατηρείτε και να εκμετελλεύεστε σωστά το φως και τη γεωμετρία και πως να επιλέγετε το κατάλληλο εστιακό μήκος ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις που κάνετε στη μηχανή σας. Επίσης θα πάρετε και ένα μεγάλο ποσοστό έμπνευσης μέσα από το πρώτο μάθημα στο οποίο παρουσιάζονται και αναλύονται οι δημιουργίες 10 μεγάλων δασκάλων της φωτογραφίας δρόμου των οποίων οι φωτογραφίες είναι έργα τέχνης και δίνουν έμπνευση σε παλιούς και νέους φωτογράφους. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μοναδικές φωτογραφίες με νόημα και περιεχόμενο που θα λένε την ιστορία που θέλετε να πείτε όπως την εμπνευστήκατε τη στιγμή του κλικ!

Τι θα μάθετε σε αυτή την 3ήμερη εκπαίδευση
 • Πώς να αξιοποιείτε τον εξοπλισμό που έχετε για να δημιουργείτε φωτογραφίες με συναίσθημα που λένε μια ιστορία

 

 • Τι ρυθμίσεις και φακούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάθε περίπτωση και γιατί

 

 • Τεχνικές δημιουργικής σύνθεσης κάδρου για να έχετε ιδιαίτερες και ξεχωριστές φωτογραφίες δρόμου

 

 • Πώς να περιμένετε και να αναγνωρίζετε μια ιδιαίτερη στιγμή που αξίζει να την αποτυπώσετε με τον φακό σας, πριν αυτή συμβεί

 

 • Τεχνικές προσέγγισης του χώρου όπου φωτογραφίζετε και αντιμετώπισης δυσκολιών ή παρεξηγήσεων

 

 • Τεχνικές εκμετάλλευσης γεωμετρίας, αντανακλάσεων, κίνησης, φυσικών κάδρων, σκιάς & φωτός και άλλων φυσικών στοιχείων

 

 • Εκμάθηση αρχών Gestalt που θα σας βοηθήσουν στη σύνθεση του κάδρου σας, στο storytelling και κατ’επέκταση στο συναίσθημα που βγάζει η κάθε φωτογραφία
Αξιολογήσεις Μαθητών
Σημαντικές Πληροφορίες!
 • Η κατοχύρωση της θέσης σας γίνεται ΜΟΝΟ αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά ή η κατάθεση του κόστους της εκπαίδευσης. Η αίτηση συμμετοχής ΔΕΝ κατοχυρώνει τη θέση σας στο σεμινάριο.
 • Παρακαλείστε να βρίσκεστε στο σημείο που θα διεξαχθεί η εκπαίδευση 15 λεπτά πριν την έναρξη της.
 • Κάθε συμμετέχοντας έχει το δικαίωμα να ζητάει βοήθεια για επίλυση αποριών μέχρι και 30 ημέρες μετά τη λήξη της εκπαίδευσης ως μέρος του after training support που παρέχω σε όλους τους εκπαιδευόμενους.
 • Κάθε συμμετέχοντας θα λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης της εκπαίδευσης το οποίο θα φέρει την υπογραφή μου.